perjantai 27. syyskuuta 2013

Vastoinkäymisiä

Mä oon tässä yrittänyt miettiä, että mitä tänne kirjoittelisi ja pari aihettakin on ollut mielessä. Nyt en kuitenkaan ole jaksanut kirjoittaa niistä asioista, joista ensin ajattelin. Nimittäin on ollut mieli matalana tässä tämän viikon ja sen seurauksena en ole jaksanut liikkuakaan. Oli mulla myös vähän kipeä olo tuossa keskiviikkona ja torstaina jonka vuoksi en myöskään halunnut tehdä mitään.

Asia joka on vetänyt on mun mielen matalaksi on opintojen rahoitus. Olen hakenut työkkäriltä tukea omaehtoiseen opiskeluun, jolloin olisin saanut olla ansiosidonnaisella opintojen ajan (no ehkä loppuajasta joutunut opintotuelle, eniwei). Työkkäristä tuli kuitenkin kielteinen päätös asiaan ja olen ollut aika rikki asian takia. Olen nyt lähettänyt työkkäriin uudelleenkäsittelypyynnön kovien perustelujen kera. En silti usko ihmeisiin, mutta onpahan sitten yritetty. Nyt odotan työkkärin uutta päätöstä asiaan. Työkkärin mielestä mun nykyinen koulutus on "liian hyvä" ilmeisesti ja että sillä työllistyy hyvin. Naurettavaa, että kuitenkin omaehtoisista opinnoista sanotaan, että "sopii alanvaihtajille". Kuitenkin.. Seuraava vaihe on yrittää saada työharjoittelupaikka innostumaan oppisopimuksesta.. Mun piti siis mennä ilmaisena työvoimana työharjoitteluun, joten vähän pelottaa.. Ja ihan viimeinen vaihtoehto on sitten opintotuki + laina. Eikä niilläkään kyllä itseään oikein elätä.. Lisäksi ahdistaa ihan vitusti ottaa lisää lainaa vanhan päälle.. Toki voisi jotain töitä yrittää saada koulun ja työharjoittelun lisäksi, mutta sitten ei olisikaan aikaa enää yhtään mihinkään muuhun. Mutta katsotaan nyt mihin tämä tästä muotoutuu. Jos ei rahoitusasiat selviä, voin kuitenkin mennä suorittamaan opinnot vuoden päästä. En kyllä haluaisi odottaa enää niin pitkään. Ärsyttää ihan hemmetin paljon kun ensin ehtii innostua, että pääsi kouluun ja että koulutus sisältää personal trainer opinnot ja sitten tää rahoitus on näin vaikeaa. :(

torstai 19. syyskuuta 2013

Palasaippuan huumaa!

Kävin viikonloppuna Helsingissä, sillä lauantaina oli Savoy -teatterissa Pole Art kisat. Samalla kyläilin pitkäaikaisimman ystäväni Nunan luona. Keskustelimme paljon hiuksista ja kosmetiikasta ylipäätään. Nuna kertoi nykyään pesevänsä hiukset palasaippualla, jonka ansiosta hiukset tuntuvat paljon paksummilta ja hyvinvoivilta. Tätä ennen olin siis selostanut, että kun saan nämä värjätyt latvat veks ja kasvatettua hiukset tarpeeksi pitkiksi, haluan laittaa tuuhennoksen hiuksiini.
No nyt olen aivan fiiliksissä tästä palasaippua jutusta, koska se ratkaisisi todella monta mun ongelmaa! Ensinnäkin, sillä pystyy pesemään koko kropan ja hiukset eikä hiuksiin tarvitse laittaa hoitoainetta!!! Palasaippuan lisäksi mulla olisi siis se kookosöljy, jolla rasvaisin ihoa ja joku meikinpoistoaine + deodorantti. Kuinka paljon elämä oikeasti helpottuisi!! Ja kun yksi palasaippua maksaa sen 2-4 €, ni ei edes rahaa kuluisi niin paljon. Joten nyt täällä urakalla käytän kosteusvoiteita, shampoot ja hoitoaineet äkkiä veke, että saan tämän palasaippuan testiin! Olenkin tässä jo saanut muutaman putelin tyhjäksi, ja heittänyt menemään jotain iänikuisen vanhoja muotovaahtoja ym, joita en todellakaan käytä ikinä.

Iherbistä katsoin myös tuollaista palasaippuaa ja tuplasti isompi maksaisi saman verran kuin suomessa pieni.. Ehkä seuraavaan tilaukseen sitten ;)

Kun kerran ruuassa pyrin siihen, että ainesosalista ei olisi kilometrin mittainen, niin miksei samalla kosmetiikkapuolellakin ;)

Toki ainut miinus on, kun aloittaa palasaippuapesun hiuksiin, hiukset voivat näyttää 2-10 pesun ajan sellaisilta "wet look" -tyylisiltä hiuksilta :D Ainakin mitä olen nyt asiaa innoissani tutkinut. Sitä en odota pätkääkään ;D

maanantai 9. syyskuuta 2013

Minä ja tankotanssi

Ajattelin tässä hieman avata tätä harrastusta ihan kunnolla kaikille kiinnostuneille :) Tosiaan ihan ensimmäisen kerran olen kokeillut tankotanssia vuonna 2009 ystäväni luona. Ystäväni on ollut töissä erotiikka-alalla ja se olikin yksi syy miksi hän oli ostanut tangon kotiin. Itse olen pienenä harrastanut erilaisia satujumppia, telinevoimistelua, tanssia ja teini-ikäisenä tanssia, kuntosalia ja ryhmäliikuntatunteja. Ennen tankotanssia en ollut harrastanut pariin vuoteen yhtikäs mitään!

whiiiiiii. ensimmäisiä kertoja tangolla v. 2009

Joka kerta kun menin ystäväni luokse halusin tankoilla. Se vaan oli rakkautta heti ensimmäisellä kokeilulla :D
Vuonna 2010 ostin oman tangon kotiin ja aloin harjoittelemaan. Tyylini oli aluksi.. Noh.. Aika kamalaa :D Mulla on vielä joitain ensimmäisiä videoita tallella, mutta en nyt ehkä kuitenkaan niitä tänne laita, sen verran hirvittävää meininkiä niissä.  Lisäksi aloin venyttelemään enemmän koska halusin saada ainakin spagaatin eteen. Ja tankotanssissa on plussaa mikäli venyy.

ystäväni luota, juuri ennen kuin ostin oman tangon
omalla tolpalla! :D
tyyliin ihan ensimmäisiä kaksosia. ja pää ottaa lattiaan :D
tästä on joskus lähdetty liikkeelle

Kaikki yllä olevat 4 kuvaa ovat vuodelta 2010.

Siinä sitten kotona treenailin lähinnä pyörivän tangon kanssa erilaisia juttuja. Katselin youtubesta videoita ja lisäksi olin ostanut muutaman DVD:n oppimiseni tueksi.

Vuonna 2011 päätin, että alan käymään tunneilla ja samalla aloin harjoittelemaan kiinteällä tangolla. Kävin Dance Studio Funkyllä tankotanssin peruskurssin, jonka jälkeen sai käydä tekniikkatunneilla. Ajattelin aluksi, että "ihan tyhmää kun joudun tuollaisen peruskurssin käymään, kyllähän mä jo osaan niiiiiin hyvin" :D tuli siellä tunneilla todettua, etten mä nyt niin kovin hyvä ollutkaan koska pyörähdyksetkin ovat niin erilaisia kiinteällä kuin pyörivällä tangolla. 

jo parempi kaksonen :)
fiilistelyä

Vuonna 2011 osallistuin myös ensimmäistä kertaa leikkimieliseen tankotanssikisaan. Helsingissä oli kesäkuussa mimmibileet, joihin osallistuin.



Esitys meni ihan ok, virhekin siellä tuli ja sillä hetkellä tuntui että apua haluan tästä äkkiä pois! Mutta jatkoin siitä huolimatta. Esityksen jälkeen olin ihan tärinöissä ja aloin melkein itkemään, koska adrenaliinit alkoivat purkautua :D Esiintymisen jälkeen ajattelin heti, että todellakin haluan jatkossakin päästä esiintymään ja nyt vaan kovaa treenausta päälle! Loppuvuonna 2011 esiinnyin (tai no kisat ne oli) Tampereella Pole Debut -tapahtumassa.







Edelleen Pole Debutin jälkeen oli olo, että "lisää tätä!!!" vaikka pisteissä jäin viimeiseksi huonon tekniikan takia. Ja treenit jatkui, tässä vaiheessa treenasin oikeastaan enää pelkällä kiinteällä tangolla. Jossain vaiheessa se tunneilla käyminenkin jäi sitten ja treenailin lähinnä kotona.

Vuonna 2012 sitten taas esiintymään (no kisat nekin oli) Tampere Open Showcaseen. Tällä kertaa olin hieman pettynyt itseeni ja esitykseeni, koska jouduin vetämään aika paljon improlla.






Loppuvuonna 2012 kävin FIPO Basic Trainer -kurssin ja saan pitää alkeistunteja. Nyt tänä vuonna mulla onkin ollut tanko-oppilas ja kauhean moni kaveri on pyytänyt vähintäänkin saada kokeilla tankoa :D Tänä vuonna olen myös käynyt Pole Academyllä tekniikkatunneilla ja niistä on ollut paljon hyötyä mulle. Mähän kovin uhittelin, että teen kesän aikana mulle koreon minkä sitten hion kunnolliseks ennen syksyä. Ja paskan marjat :D Toisaalta juu haluaisin esiintymään, mutta toisaalta en. Ei mua se kisaaminen sisänsä kiinnosta. Mut kyllä mä vielä joskus menen, ihan varmasti!

Täältä sitten niitä mun räpellysvideoita jos kiinnostaa.


ps. alkais jo ilmat kunnolla viilentymään jotta pystyis sillä tolpalla jotain tekemään :D

lauantai 7. syyskuuta 2013

5 km!

Jeiiii, kävin tuossa keskiviikkona pitkästä aikaa lenkillä (viimeksi olen ollut joskus elokuun puolivälissä) ja ajattelin vain hölkkäillä sen verran kuin jaksaa. Mielellään 4 km ja siitä enemmän kaikki plussaa. No siinä kolmen kilometrin kohdalla mietin päässäni, että "meneehän se 5 km tänään, meneemenee juu'u". Ekat pari kilsaa meni tosi hyvin, askel rullas, henki kulki ja kaikki tuntu oikeestaan aika kivalta! Sit alko tökkimään ja pahasti, piti pysähtyä muutaman kerran ottaa lisää happea. Mutta silti! Mä tein sen ja hölkkäsin 5 km pienien taukojen kera! En olis tätäkään päivää uskonut näkeväni :D Nyt vaan parantaa aikaa ensin sillä, ettei tarvis kertaakaan kävellä ja ottaa happea.

Mä en muista kerroinko mä tosta mun saliohjelmasta yhtään mitään, joten kerron nyt (anteeksi jos olen jo kertonut :D ). Eli mulla on tällä hetkellä menossa tällainen kokeilu (jotkut saattaa miettii, et no eihän tos oo järkee). Järkee tai ei, mä en jaksa ottaa asioita niin kovin vakavasti ja uusia juttuja on ihan kiva kokeilla :D

Mä siis tein ekat 4 viikkoa melkein kaikkia liikkeitä 12 toistolla, nyt vihdoin alkaa seuraava 4 viikon jakso ja toistot pudotetaan 10:n. Ja viimeiseksi vielä yksi neliviikkoinen kahdeksalla toistolla. Ennen tätä kokeilua mulla oli siis lähes kaikki liikkeet 8 toistoa. Mut tosiaan ihan hauskaa kokeilla välillä muutakin :) Sit kun tää 12 viikkoa on ohi, ni varmaan jatkan samaan malliin kuin ennenkin eli kahdeksalla toistolla. Ja voi että kun se mave on jännä liike! Kauheesti haluan oppia nyt sen tekniikan oikein, eikä mulla siinä oikeastaan ole enää muuta kuin, että saan pidettyä ne jalat oikein. Niiden jalkojen takia en myöskään kyykkää, kun se asento tuntuu olevan mahdoton mulle! Mut eiköhän tää tästä rupea sujumaan.

Herkkulakko on pitänyt ;) tänään 20. päivä meneillään ja vielä 27 päivää jäljellä :)

Oli se Kisakallion haastattelu tuossa myös, pitäisi löytää harjoittelupaikka :)

Ps. Sami Hedbergin loistava näkemys kuntosalista :D