keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Kiitos teille kärsivälliset lukijani, täältä ei ole yhtäkään lähtenyt lätkimään vaikka en ole kuukauteen mitään höpissyt!

Blogihiljaisuus johtuu aikalailla siitä, ettei painon pudottamisen saralla ole tapahtunut mitään uutta (jumitetaan ~73 kilossa). Salilla olen käynyt ja tankoillut. Tosiaan paino viimeksi varmaan laskenut joskus elokuussa, jonka jälkeen on tullut totaalinen stoppi. Kilpparioireet alkoivat tulemaan takaisin, arvot kuitenkin olivat loistavat, jopa omasta mielestäni. Silti mua vaivas se, että noita oireita oli. Ja huomaahan sen tosta painostakin heti, ettei kaikki skulaa. Työterveyslääkäri ei osannut sanoa mitään muuta kuin, että menepäs käymään työpsykologilla, kirjoitti reseptin ja lääkepurkissa luki annostus ym ja sitten lopuksi "kontrolli vuoden kuluttua". Sitten tajusin, ettei taaskaan yleislääkäri tiedä asioista yhtikäs mitään.
Otin ensin yhteyttä vanhaan sisätautilääkäriini sähköpostilla ja kyselin mahdollisesta lääkkeen vaihdosta eläinperäiseen. Hän vastasi, että kyllä sitä voidaan mulla kokeilla. Varasin sitten vielä käyntiajan, multa otettiin lisäksi labrat: ferritiini, tsh, t3, t4 ja vapaa kortisoli vuorokausivirtsasta. Tarkoituksena siis oli tuosta kortisolista katsoa lisämunuaisten toimintaa. Tuloksissa kesti kortisolin takia 3 viikkoa saada (lääkäri soitti). Ferritiinitaso oli matalahko, joten kolmen kuukauden rautakuuri pitää syödä, lisäksi odottelen tässä reseptiä ja ohjeita Armour Thyroidin siirtymiseen.
Toivon, että lääkkeenvaihdon jälkeen alkaisi taas elämä sujumaan paremmin. Painon putoaminen siinä sivusssa olisi mukava plussa, mutta ei pakollinen.

Kuntotestissä kävi niin, että aerobinen kunto oli tyydyttävä ja lihaskunto hyvä. Kävi myös ilmi, että olen 2 senttiä pidempi mitä olin monta vuotta luullut :D eli olen siis 167 cm pitkä. En kyllä ymmärrä missä välissä olen kaksi senttiä kasvanut :D Inbody -mittaus antoi huomattavasti lempeämmät tulokset, mitattiin muutenkin ihan eri tavalla kuin siellä apteekissa. Rasvaprosentti oli jotain 34 % ja tavoite olisi saada se tuonne 30 %. Viskeraalinen rasva oli siinä hyvän ja huonon rajalla, joten sitä tarvitsisi ehkä hieman saada alemmas.

Tankokoulutuksessa oli tosi kivaa, tapasin uusia tuttavuuksia ja nyt on taas astetta viisaampi :) Nyt sitten saisin siis pitää alkeistunteja! Mutta mistäs paikka löydetään... x)

Viimeaikoina ollut ihan hirveät makeanhimot, ja makeaa on tullut syötyä todella paljon. En ymmärrä mistä tuo johtuu. Oon kuitenkin syönyt lähestulkoon samalla tavalla kuin ennenkin, enkä usko että kulutus olisi yhtäkkiä noussut niin paljon että ruokaa pitäisi paikata esim. suklaalla. Jotenkin ajattelen, että se voisi liittyä tähän pimeään vuodenaikaan. Tuntuu että kesällä jaksaa henkisesti paljon paremmin keskittyä omaan hyvinvointiin ja tää syksy / talvi on tällasta murjottamista.

2 kommenttia:

  1. Tosi kiva kuulla sustakin ja toi tankotanssi homma kuulostaa kyllä huipulta!!
    Tsemppiä!!!! :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun kävit jättämässä puumerkkisi! :)

      Tiedoksi muuten teille, luen siis blogejanne mutta en ehdi kommentoimaan nyt hetkeen mitään kun olen niin pahasti jäljessä! :D vielä yli 100 tekstiä lukematta... *silmienpyöritystä* :D

      Poista

Ai sääki tahot kertoa jotain