perjantai 9. marraskuuta 2012

Kropan valmistautuminen talveen?


Jotenkin tuntuu, että kun päivät pimenee ja kylmenee, että kroppa tarvitsee enemmän ravintoa. Vaikka muistaakseni jossain keskusteltiin siitä, että nostaako viileä ilma kehon kulutusta koska kehoa pitää "lämmittää", niin kulutus ei kuitenkaan nouse mitenkään huomattavan paljon. Silti ainakin musta tuntuu, että kroppa vaatii nyt enemmän. Ja nimenomaan jostain syystä hiilihydraatteja tekisi mieli tankata. Itseasiassa, olen nyt vähän lipsunut tässä ja tankannutkin... Huomaan tämän "lisäkaloritarpeen" jo iltapäivällä. Olen siis syönyt aamupalat ja lounaan kuten kesälläkin, mutta se ei riitä. Iltapäivällä on ihan kamala nälkä. Lisäksi kilpirauhanen on aiheuttanut ihan hirveää väsymystä, jonka vuoksi joka päivä tekee mieli jotain makeaa kun jotenkin sitä ajattelee, että se muka piristäisi.. Ei piristä, ainoastaan tekee huonon mielen.

Olen miettinyt tässä eri vaihtoehtoja, mistä tämä lisäkaloritarve voisi johtua

1) Pimeys ja kylmyys
2) Kilpirauhanen temppuilee
3) Jostain syystä oma kulutus olisi noussut, koska treenaan salilla aika paljon isoja lihasryhmiä (tämä on se epätodennäköisin vaihtoehto)
4) Kaikki nämä yhdessä


Miltä teistä lukijat tuntuu? Oletteko huomanneet lisäkaloritarpeita? Tuntuuko että kroppa vaatii enemmän "löpöä" että jaksaa?

Lisäksi haluaisin kysyä teiltä, että mistä aiheesta haluaisitte lukea täällä enemmän? Ideoita otetaan vastaan :)

Aurinkoista päivänjatkoa, täällä ainakin paistaa todella ihanasti <3

4 kommenttia:

  1. Varmaan noi kaikki!

    Ite en ole aikasemmin syönyt D-vitamiinia ollenkaan, mut nyt ajattelikn kokeilla olisko sillä millasia vaikutuksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä syön tällä hetkellä 50 mikrogrammaa d-vitamiinia päivässä, lisäksi sisätautilääkäri määräsi rautakuurin, mutta en ole huomannut vaikutusta. Toki tuota d-vitamiinia voisi varmaan ottaa enemmänkin päivässä :)

      Poista
  2. Mun on kyl sanottava ihan suoraan, etten usko ollenkaan mihinkään talven tuomaan lisäkaloritarpeeseen eikä kannata sunkaan uskoa. Mieluummin aivan päinvastoin, monet ovat aktiivisempia kesäaikaan, kun voi touhuta pihalla aamusta iltaan. Ite syön samalla tavalla, oli kesä tai talvi ja hyvin jaksaa. Tällaisen juttujen kanssa kannattaa olla varovainen ettei anna itselle lupaa syödä enemmän kuin mitä keho tarvii, erityisesti jos tarkoituksena pitää paino kurissa. Mun kanta on yksselitteinen: hiilareiden himo johtuu jostain aivan muusta kuin kylmyydestä tai pimeydestä. Mieliala laskee joillaki, kun aika pimenee ja sit tulee mussutettua makeeta tai viljoja, jollan ihme perusteella. Viljakin muuttuu sokeriksi. Suomessa pukeudutaan yleensä vuodenajan mukaan, joten kylmyyden varaan ei kannata yhtää laskea lisäkaloritarvetta eikä selitellä asiaa itselle moisella perusteella. Siinä ei reagoi kuin vaa´an neula ylöspäin.

    Ja suomessa palelee kesälläkin :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, kuka palelee kesällä ja kuka ei :D mulle kesä on nykyään ihan tukalaa aikaa. Saunassakaan en tykkää olla kovassa lämmössä :)

      Niin, itse aloin miettimään että tää on pakko johtua tosta kilpirauhasesta, koska arvot oli taas laskenut ja oireita ollut pidemmän aikaa. Tähän päälle vielä lääkkeen vaihdos, joten ei oo helppoa tulossa. Voi mennä tässä välillä enemmän vajaalle kun tällä hetkellä. Ja mua vähän pelottaa et mitä tää talvi + 13 viikkoa tuo tullessaan tän lääkesäädön takia.

      Poista

Ai sääki tahot kertoa jotain