lauantai 3. toukokuuta 2014

Mitä on motivaatio ja mistä sitä saa?

Pitkästä aikaa taas linjoilla. Viime aikoina on ollut aika paljon kiirettä eri asioiden kanssa. Mutta täällä ollaan.

Olen tässä jo pidemmän aikaa yrittänyt taas pudottaa painoa... Siinä onnistumatta.

Jokseenkin tuntuu siltä, että ei ole tarpeeksi motivaatiota. Kovasti sitä mielessään ajattelee, ettei viiden kilon painon pudotus nyt mitenkään vaikeaa ole. Ja kissan viikset!

Ongelma on siinä, että ilman kirjaamista en syö tarpeeksi. Ja kun en syö tarpeeksi oikeata ruokaa, niin tulee sitten syötyä herkkuja. Jotenkin naurattaa ja ehkä jopa itkettää, että tiedän (omasta mielestäni) ravitsemuksesta & laihdutuksesta enemmän, kuin sellaiset jotka eivät ole koskaan asiaan mitenkään perehtynyt eikä sen enempää mieti syömisiään. Samalla opiskelen personal traineriksi. Josta taas päästäisiin seuraavaan pohdintaan, mutta jätän sen nyt pois.

Nyt pohdin, että miten lähden purkamaan tätä asiaa, koska kun kirjaan syömiset esim. kiloklubiin, alkaa homma mennä vähä  turhan neuroottiseksi ja kyttäämiseksi. "Mitä nyt sitten pitäisi syödä, että saan rasvapallon vihreäksi, kuituakin pitäisi saada mutta pitäisi välttää ylimääräistä leivän ja hiilareiden syömistä". Voin kertoa, että kun tuossa pisteessä on kuukaudesta toiseen päivittäin, niin ei paljoa naurata...

Olen alkanut miettiä ulkopuolisen avun hakemista. Tänään tutkin eri personal trainereita Turun seudulta. Pitäisi varmaan muutamalle laittaa viestiä ja kysyä minkälaisia ruokavalioita he käyttävät ja onko heillä kokemusta kuinka paljon asiakkaista, joilla on kilpirauhasen vajaatoiminta. Tämä on kuitenkin vasta harkinta-asteella.

Jos jollakulla on jotain ideaa tai vinkkiä miten tämän asian kansa voisi edetä, otan mielelläni vastaan. Olisi myös " kiva " kuulla jos jollain on ollut samanlaisia kokemuksia ja miten on selvinnyt eteenpäin.

Tällaisia pohdintoja näin vapun jälkeen, kun hommat ovat menneet taas aivan plörinäksi.. Mistä siis löytää motivaatio - oikeasti?

5 kommenttia:

 1. Mä olen nyt saanut ainakin väliaikaisen avun nettivalmennuksesta eli fitfarmilta. Sieltä tuli älyttömän hyvät ruokaohjeet ja monipuoliset. Tosin kilppariasiaanhan siellä ei perehdytä. Jos käyt vakituisesti töissä ja teillä on hyvä työterveys niin meillä ainakin siihen soppariin kuuluu muutama ravitsemusterapeutin vastaanottokäynti. Ite aattelin hyödyntää ainakin jossain vaiheessa.
  Pt-tä valkatessa ruoka-asioiden puitteissa miettisin kyllä tarkkaan kenet otan, itselläni on ainakin heidän ravitsemustaitoihin jonkinlainen varaus. Treeneistä he kyllä tietää varmasti paljon, mutta henkilö jolla on jokin sairaus joka vaikuttaa syömiseen niin....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletko sä jollain yleisellä nettivalmennuksella esim. superdieetillä vai? En oo ehtinyt viime aikoina lukea ihmisten blogeja.. Näihin tällaisiin nettivalmennuksiin oon aika kriittinen, koska mun mielestä ruokavalio pitäis aina olla henkilökohtainen.

   En oo nyt ollut kuin ilmaisessa työharjoittelussa, joten työ/opiskelijaterveydenhoitoa ei ole.

   Tosin aloitan nyt kesätyön, niin pitää sieltä kysyä. Epäilen kyllä, että meille ei sellaista kuulu.

   Niin se vähän on noissa personal trainereissa, siksi ajattelinkin ensin kysellä heiltä. Esim. jotkut tyrkyttää heti kun kuulee sanan kilpirauhanen paleota. Ei sillä, joillekin se on varmaan hyvä, mutta mä en halua "rajoittaa" ruokia niin paljon. Mä uskon, että laihdun varmasti vaikka syönkin hiilaria 150grammaa päivässä ja perusterveellisesti. Ku joku vaan kertoisi kuinka paljon syödä, ilman että tarvitsee itse laskea tai punnita..

   Poista
  2. Joo mä oon fitfarmin Bikini challengessa :) kolme viikkoa menty ja tosi tyytyväinen oon. Siihen ei enää nyt pääse mukaan, syksyllä alkaa vissiin uusi? Muut BC ryhmäläiset on kyllä kehunut myös Fitfarmilta Liten In Shape valmennusta ainakin, se on just alkanut, voi ilmottautua vielä viikon ajan. Mutta näissä kaikissa pitää punnita ruuat :( Ei se kyllä kauhean vaativaa ole ollut ja ruokavaihtoehdot on laajat ja treeniohjeet hyvät.

   Poista
 2. Heippa, eksyin tänne toisesta blogista :) Itse oon käynyt läpi useamman vuoden karppauksen ja viime keväänä superdieetin, ja viime syksynä kaikki pudotetut kilot tuli korkojen kera takaisin käytännössä vain muutamassa viikossa, mikä ei VOI olla normaalia. Tällä hetkellä oon lopen kyllästynyt ruuan syynäämiseen, tarkkoihin ruokavalioihin ja kaloreiden kyttäämiseen, ja tutustuin tässä Optimal Performancen elämäntapamuutos-valmennukseen, jossa tehdään pieniä muutoksia ja vähän kerrallaan. Ostin myös Kaisa Jaakkolan Hormonidieetti-kirjan, ja oon melko vakuuttunut, että omakin hormonitoiminta on pahasti pielessä. Tilasin netistä paljon vitamiineja ja lisäravinteita peilaten tarvetta tuohon Hormonidieetti-kirjan teorioihin, eli tukemaan lähinnä niiden sisäelinten tasapainoa, mitkä mulla itsellä tällä hetkellä on epätasapainossa. Nyt yritän keskittyä oikein laihduttamalla laihduttamisen sijaan hormonitoiminnan tasapainottamiseen kirjan ja valmennuksen vinkeillä. Toki ruokavaliolla ja elämäntavoilla on hurjasti merkitystä, mutta kokeilen myös siis noiden vitamiinien lisäämistä :)

  Kannattaa ehkä kokeilla lukea tuo kirja, minusta ne teoriat kuulosti järkeviltä, ja itse ainakin tähän hetkeen kaipaan "lomaa" laihduttamisesta hampaat irvessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että eksyit :)

   Itsekin liityin siihen "taikinasta teräkseksi" -nettivalmennukseen ihan mielenkiinnosta, että millaisia ohjeita sieltä tulee. :) Nyt muutamana aamuna olen tehnyt munakasta ja syönyt reissumiestä, vrt. aikaisempaan aamupalaan: maitorahkaa banaanilla/ananaksella/marjoilla/mehukeitolla ja reissumiehellä.

   Kaisan kirjat myös tuttuja, hormonidieetin olen jo lukenut läpi, hormonitasapaino on vielä luvussa.

   Poista

Ai sääki tahot kertoa jotain