sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Tämän vuoden tavoitteet

Olen tässä pohdiskellut tätä vuotta ja mitä siltä haluan. Viime vuonna en jatkanut työtä josta en pitänyt, hain vihdoin liikunta-alalle opiskelemaan ja pääsin. Lisäksi tuli monta reissua tehtyä Tampereelle ja vähän muuallekin kotimaassa. Aloin opettaa tankotanssia (viime vuonna oli kaksi oppilasta) <3 Salilla tuli kehitystä ja opin taas uutta treenaamisesta. Lisäksi olen saanut uusia tuttavuuksia, joista osasta tuli ystäviä :)

Vuoteen siis mahtui iloa ja surua, pääasiassa kuitenkin iloa :)

Tänä vuonna haluan ehdottomasti taas tutustua uusiin ihmisiin ja laajentaa piirejäni, matkustella vaikka ihan kotimaassa, haluan jatkaa tankotanssin opetusta, saada työtä liikunta-alalta, kehittyä salilla lisää ja saada tuloksia ja sitten se suurin kompastuskivi.. Nimittäin ruoka! Joillekin ihmisille on helppoa syödä riittävästi ja puhtaasti. Mä myönnän, mulle se on hieman vaikeeta. Ainakin se puhtaasti syöminen ja joskus tulee syötyä liian vähän. Ja se on huono juttu kehon aineenvaihdunnalle ja kilpirauhaselle.
Pitäisi osata porata se ajatus päähän, että teen nyt seisomatyötä joka kuluttaa huomattavasti enemmän kuin pelkkä istuskelu. Seisomisen lisäksi työharjoittelussa on päivittäin erilaisia työtehtäviä mm. kuntosalin järjestely joka siis tarkoittaa sitä, että nostellaan kiekkopainoja paikoilleen ja muutenkin huolehditaan yleisestä järjestyksestä. Kyllä siinäkin pienen hien saa päälle, kun nostelee n. 10min 0.25-25kg painoja paikoilleen. Pääasiassa ne on kuitenkin vielä niitä isoja painoja. Useimmiten mä teen tän vielä kahdesti mun vuoron aikana.


Aktiivisen työn lisäksi on sitten se vapaa-ajan liikunta, jota tuli viime vuonna n. 4.8 tuntia viikossa eli yhteensä n. 250 tuntia koko vuoden aikana. Asetin itselleni tavoitteeksi 300 tuntia vuodessa, joka on lähemmäs kuusi tuntia viikossa. Jos alan ohjaamaan enemmänkin liikuntaa, niin tuo varmaan täyttyy aika helposti. :) Eikä se liikunta mulle sisänsä oo mikään vaikea juttu, toisin kuin tuo syöminen :D
Viimeinen toive olisi se, että saisi vihdoin tämän kilpirauhasen tasapainoon. Ettei tarvitse enää säätää lääkitystä edestakaisin. Ja sen myötä tämä elämäkin ehkä tasoittuisi joltain osin.

Nyt uudella innolla tätä vuotta kohti ja ennen kesää voin toivottavasti hehkuttaa saatuja tuloksia :D

4 kommenttia:

 1. Tsemppii!! :) Mäkään en osaa syödä. Nimenomaan oikein. Se on jotenki vaikeeta. t. Nunis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no eiköhän se tästä. nyt kun mä tiedän kuinka paljon pitäisi syödä. tosin sitä määrää en kykene mättää ruokaa naamaan, joten yritän syödä edes lähelle sitä

   Poista
 2. Heips! Kuulostaa hienoilta saavutuksilta jo ja myöskin hienolta kuulostaa tämän vuoden suunnitelmat :) peukkua niille! ja jos joskus tarvitsee koekaniineita jotain tunteja varten tms. ni täältä saa kyllä yhden "uhrin" :D

  En tiedä onko nyt oikein ilmaista, että "ihanaa" kun joku muukin ei osaa/malta/tjsp syödä oikein/puhtaasti ja tarpeeksi. Silloin kun oli hetken aikaa personal trainer käytössä niin se jakso aina muistuttaa siitä kuinka vähän söin ja omasta mielestäni silloin jo panostin paljon ja söin omasta mielestä sika paljon ja se oli silti kalorillisesti laskettuna ainakin tosi kaukana siitä mitä ois tarvinnu syödä edes tekemättä mitään :O ja huomaan tänä päivänäkin, varsinkin jos töissä on sika kiire, niin työpäivän saldo saattaa olla 1,5 l vettä ja 0,5 l kahvia ja sitten ehkä yks pikarijugurtti ja sen jo tietää valmiiks ettei toi hyvä oo vaikka ei sitten illalla mättäiskään mitään ruokavuoria.

  Piti viel tosta vastustuskyvystä sanoa, että itellä oli ainakin viime vuoden alussa silleen, että kun söi jatkuvasti antibioottikuureja, niin vastustuskyky oli lähes nolla ja imasiN kaikki mahdolliset pöpöt varotoimista huolimatta. Noh, niin ironista ku se onkin, niin työpaikan sisäilman takia tulen kipeeksi ja syön sitten siihen kortisonia pystyäkseni käymään töissä ja joten kuten oireettomana. Jos jotain positiivista siitä pitäisi löytää niin eipähän ole flunssat tarttunu enää. Kaipa tuo kortisoni sen verran "myrkkyä" on elimistössä ja taas toisaalta tietty pitää tulehdustason matalalla. "Jippii". Joskus erehdyin lukemaan kortisonipurkin haittavaikutuslistaa ja se olis kyllä kannattanut jättää väliin, vaikka tietääkin että sinne on lainkin mukaan pakko laittaa kaikki mahdollinen, niin silti :E Nojoo, menipä negatiiviseks vaiks kuitenkin koko kommentin pointti oli kuitenkin tsempata sua uusissa tavoitteissas ja koulun suhteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki! Mä ilmoitan jos tarviin koekaniineja :) jossain vaiheessa ainakin tuun tarvitsemaan "harjoitusasiakkaan". :P

   Poista

Ai sääki tahot kertoa jotain