lauantai 11. helmikuuta 2012

Ihonhoitovinkkejä?

Talvi on todella pahaa aikaa mun iholle, ja vielä siihen lisätään kilpirauhasen vajaatoiminta joka myös aiheuttaa kuivuutta niin paketti on valmis. Oon aika laiska käyttämään rasvoja, koska pitäis rasvailla joka suihkun jälkeen ja varmaan muutenkin. Suihkussa en oo pitkään aikaan käyttänyt edes mitään saippuaa, koska pelkään että se saattaisi kuivattaa ihoa lisää. Onko kukaan kokeillut pestä suihkussa ihoa kosteusvoiteella? Jostain luin, että tämä auttaisi edes vähän. Miten se käytännössä toimii? Pitääkö sinne kosteusvoidepulloon laittaa tilkka vettä joukkoon vai miten? Olen ihan kujalla x)

Myös kasvojen ihonhoitoon tarvisin vinkkejä. En ole pitkään aikaan käyttänyt meikkivoidetta tai puuteria. Pesussa käytän puhdistusmaitoa, joka tuntuu hieman kuivattavan ihoa. Kasvovettä käytän todella harvoin. Silti kasvojen iho on myös aika kuiva ja iho on välillä sellainen kirjava. Haluaisin edes tämän kirjavuuden pois. Lisäksi mulla on tollasia ihme näppylöitä, ne ei ole finnejä eikä mustapäitä. En oikeastaan osaa selittää mitä ne on. Mulla on myös aika tummat silmänaluset, mitä niihinkin sitten keksisi. Ostin valokynän joku aika sitten, en kyllä tiedä osaanko käyttää sitä oikein, mutta ei sekään oikein auta :D

Kaikenlaisia vinkkejä ja niksejä otetaan vastaan. Ja jos on ehdottaa jotain hyviä, mutta ei kauhean hintavia tuotteita niin kiva juttu.


Laitan vielä kuvan omasta ihosta. Tosta tosiaan näkee ton kirjavuuden, niitä outoja näppyjä ei niinkään vaikka yritin makro-ominaisuudella kuvia ottaa.

6 kommenttia:

  1. Perusvoiteella voi pestä ihoa suihkussa, ja myöskin meikit lähtee pois sillä. Sama koskee oliiviöljyä, ja miksei vauvaöljyäkin.

    Mä olen itse nyt käyttänyt vaan puhdistusgeelejä kasvoille ja kosteuttanut hyvin sen jälkeen. Vaikka geeli (Clinique, kuivalle iholle) onkin hellävaraista niin silti tuntuu iho kuivuvan hieman.
    Kasvojen ihoa voi myös hoitaa ihan oliivi- tai kookosöljyllä. Levitä muutama tippa öljyä kostealle iholle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, taidan tänään kokeilla tota ihon pesua kosteusvoiteella kun käydään illalla saunassa :)

      Poista
    2. Ootko kokeillut koskaan suihkuöljyä kropan pesuun (esim. Sebamed, Eucerin)? Niin ja Dovella on joku kosteusvoidetta sisältävä suihkusaippua, kannattaa kokeilla! :) Ja älä laita kosteusvoiteeseen vettä! Se menee pilalle.

      Kasvojen pesuun en suosittele geeliä, koska geelimäiset tuotteet on suunnattu yleensä rasvoittuvalle iholle. Kannattaa ostaa kuivalle/herkälle iholle suunnattu puhdistusmaito ja kasvovesi. Kasvovettä suosittelen, jotta ihon saa oikeasti puhtaaksi. Niin ja joku hyvä, omalle ihotyypille sopiva kosteusvoide on ihan ehdoton. Ihon hoitoon kannattaa panostaa! :)

      Poista
    3. Hmm joskus kauan sitten ollut sebamedia, en kyllä muista sen vaikutuksesta kauheasti. Vois taas ostaa testiin. Doven kosteuttava saippua ei tainnut tehdä yhtään mitään jos oikein muistan :o Eli kosteusvoidetta vaan laitetaan ja pestään pois? Kuulostaa jännälle :D

      Kasvovetenä mulla on tällainen Oriflame: http://fi.oriflame.com/products/product-detail.jhtml?prodCode=15948

      Tarvis varmaan ostaa joku kosteusvoide kasvoille, joka taittais tota punotusta pois.. Nyt mulla on Erisan: http://www.erisan.fi/kosteusemulsio kun en oo parempaa löytänyt tähän mennessä..

      Pitäis oikeesti keskittyy tohon ihoon enemmän, jotenki välil vaan menee paniikkiin ku tuotteita on vaikka mitä erilaisia ja sit ei osaa päättää mitä ostais. :D

      Poista
    4. Niin ja jatkan sen verran että puhditusgeelejä on tosiaan myös herkälle iholle :) Mä valitsen geelimäisen sen takia että tykkään vaahtoutuvasta, ja en ole ikinä tykännyt puhdistusmaidon koostumuksesta saatikaan siitä että ne usein jättää sellaisen ällöttävän kalvon iholle ja sitten onkin pakko käyttää sitä kasvovettä kun kasvot on vielä "likaiset"..
      Nyt vaan tuntuu että tuon herkän ihon puhditus ihan millä vaan on haasteellista kun tuntuu että kuivaa ihoa on vaan jokapuolella.
      Mutta nämä tuotevalinnat on aika lailla ihan vaan mielipide kysymyksiä, ja kaikille ihotyypeille ei sovi samat tuotteet :)

      Poista
  2. Kattelin tuossa noita apteekin tuotteita, koska ne varmaan olisi sellasia "järkeviä" tuotteita. Alkoi samantien kiinnostamaan tämä: http://tinyurl.com/6nbb4zj

    VastaaPoista

Ai sääki tahot kertoa jotain